Over

Taart, Boek en Thee is in gedachten al een tijdje geleden ontstaan. De gedachten begonnen met fantaseren over een leuke plek om thee te drinken, gecombineerd met het lezen van een boek en het eten van iets lekkers daarbij. Zo’n plek waar je de wereld om je heen even helemaal vergeet. Zo’n plek wil Taart, Boek en Thee je aanbieden, in de vorm van pakketten die er allemaal op gericht zijn dat je even weg bent, maar dan in je eigen huis/op je eigen plek. Kortom, leuk voor jezelf maar ook leuk om cadeau te geven wanneer je iemand zo’n momentje gunt of als iemand geen verlanglijstje heeft gemaakt voor de verjaardag, Sinterklaas, Kerst of, trouwdag.  

Voorlopig hebben de pakketten nog niet veel te maken met taart. Na verloop van tijd wil ik graag het assortiment van “Taart, Boek en Thee” gaan uitbreiden in de richting van taart. Tipje van de sluier: iets met zelfgemaakte taart, maar ook bijvoorbeeld een ‘bakpakket’. De komende tijd zul je het echter eerst met de huidige pakketten moeten doen. Er verschijnt vanzelf een berichtje wanneer het assortiment uitgebreid wordt of is.  

Duurzaamheid

Over de pakketten gesproken: in een deel van de pakketten zit een boek. Dit boek is altijd tweedehands. Het is deels jammer dat boeken, die vaak nog mooi zijn, weggegooid worden. Ook wil Taart, Boek en Thee graag producten hergebruiken, om de impact op het milieu te verkleinen. Naast dat de boeken dus hergebruikt zijn, is ook een deel van het verpakkingsmateriaal van pakketten al eerder gebruikt. Soms zal het opvulmateriaal van kranten zijn, soms van eerder gebruikt opvulpapier en soms van eerder gebruikt plastic materiaal. Fijn als jij het ook gaat hergebruiken of, als je het toch weggooit, het bij de juiste soort afval weggooit. Wat betreft overige producten, deze zijn nieuw tenzij het anders aangegeven wordt. De visie van Taart, Boek en Thee is zoveel mogelijk gebruik te maken van gerecyclede producten en ook te kijken naar duurzaamheid, eerlijkheid en producten uit de buurt. Hier wordt in de loop van de tijd verder aan gewerkt. 

Toekomst

Helemaal een doorkijkje naar de verre toekomst: het allermooiste zou zijn als “Taart, Boek en Thee” ooit uitgroeit tot een theehuis waar je huisgemaakte taart kunt eten en rustig een boek kunt lezen. Een fysieke plek waar je de rest van de wereld eventjes kunt vergeten. En uiteraard ook de plek waar je dan de pakketjes en losse thee kunt kopen. Voorlopig zit dit er nog niet in en dat is ook helemaal niet erg, want met de webshop is er al een heel leuk begin. Al zeg ik het zelf. 

Voor bestellingen geldt dat het in principe de volgende dag verzonden wordt. Uitzondering is de zaterdag: bestellingen van zaterdag zullen op maandag verzonden worden.